Teremfocitornát rendeztünk december 10-én a mezőnyárádi tornateremben. Az eseményre 11 csapat nevezett, így egy elég nagyszabású és színvonalas rendezvényt sikerült összehozni. A torna különleges volt olyan szempontból, hogy az úgynevezett "dühöngő" módszert alkalmaztuk, ami azt jelenti, hogy a labda nincs kit sehol. Aki ott volt, nem bánta meg, hiszen rengeteg fordulatot, érdekességet, és persze gólokat hozott ez a torna.

Csoportkör:

Rögtön az első mérkőzésen összekerült a két nyárádi csapat. A nagycsapat futballistáival felálló Gang Bang, és az Ifisták kezdték meg a tornát. Abból a szempontból szerencsés volt a sorsolás, hogy a két csapat jól ismeri egymást és a termet is, ezért a többiek láthatták, hogyan is kell itt játszani. Az Ifisták azonban túlságosan megilletődötten léptek pályára a nagyok ellen, hamar be is kapták az első gólt, és aztán 9 perc alatt 6 gólos hátrányba kerültek, mind a hat gólt Farkas Máté szerezte. Ezután a Gang Bang visszavett a tempóból, és az ellenfél is feljavult, gólt azonban nem sikerült elérniük. Végül az első meccsen a torna legnagyobb különbségű győzelme született meg, 7-0-ra nyert a Gang Bang.

A második meccs is tartogatott érdekességeket, a hangzatos nevű FC Beverem a Győzt SE-k ellen lépett pályára. A Beverem futballistái már 5-1-re is vezettek, ám nagy hajrával a Győzt SE-k kiegyenlített, így a B csoport 1. meccse döntetlen lett. 

A C csoport rögtön egy megyei rangadóval kezdődött, Cserépfalu és Tiszabábolna akadt össze. A meccs végig kiegyenlített és parázs hangulatú volt, végül egy góllal Cserépfalu bizonyult jobbnak, 3-2-re nyertek.

A D csoport sajnos nem állhatott ki teljes létszámmal, ott csak 2 csapat a Cool Tour FC és a Felrúglak LSL játszott egymással oda-visszavágót. Az első mérkőzést a Cool Tour Bata Árpád 4 góljával 4-1-re nyerte meg.

A csoportkör első fordulója tehát lezajlott, következhetett a második kör. Az A csoportban a Gang Bang a mezőkövesdi ex-ifistákkal felálló Sose halunk meg csapatát fogadta. A mérkőzés nagyon kiegyenlített volt, akadtak helyzetek itt is, ott is, végül egy hajszállal a Gang Bang csapata volt jobb, 2-1-es győzelmet arattak. Ezzel eldőlt, hogy a nyárádi nagycsapat csoportelsőként már a 8 közé jutott.

A B csoport második meccsén bemutatkozott a szentistváni Mélypont, és rögtön pontot is szereztek, 2-2-re végeztek a Beverem ellen. A Beverem ezzel 2. döntetlenjét érte el.

A C csoportban a bogácsi Bükk Berg mutathatta meg magát, sajnos ezt vereséggel tették meg, 4-2-re kaptak ki Tiszabábolnától.

A D csoportban elérkeztünk a Cool Tour és az LSL visszavágójához, ahol meglepetésre az LSL 5-3-ra győzedelmeskedett. Ezzel a D csoport végeredménye kialakult, mindkét csapatnak 3-3 pontja volt, de a Cool Tour az első meccset 3 gólos különbséggel nyerte, míg az LSL a visszavágót csak 2 góllal, így a Cool Tour jutott egyenes ágon a 8 közé, az LSL pedig készülhetett a vigaszágra.

Ezzel meg is érkeztünk az utolsó körhöz. Az A csoportban az első meccsen 7-0-s, megsemmisítő vereséget szenvedő IFI a Sose halunk meg csapatával mérkőzött meg. A meccsen óriási volt a hangulat, mert az IFI nem adta meg magát, és nagyon felszívták magukat erre a meccsre. A közönség is belelkesült, óriási buzdítást kaptak a hazai fiatalok. Végül az SHM 3-2-re győzött, az ifisták azonban így is nagy tapsot kaptak a nézőktől.

A B csoport utolsó meccsén a Győzt SE-k és a Mélypont azzal a tudattal lépett pályára, hogy akármelyikük nyer, csoportelsőként a 8 közé jut, hiszen a Beveremnek 2 döntetlennel csak 2 pontra futotta. Ezt a győzelmet 3-1 arányban a kövesdi Győzt SE-k szerezte meg, így a Mélypont csak a 3. helyen végzett.

A csoportkör zárásaként egy sima cserépi győzelmet írhattunk fel, 3-0-ra verték a Bükk Berget, Balogh Ernő mesterhármasával.

Vigaszág:

A vigaszág első meccsét a Sose halunk meg a Mélypont ellen 5-3 arányban nyerte meg. Az első búcsúzónk a tornától tehát a szentistváni fiatalokkal felálló Mélypont lett.

A második mérkőzésen a Beverem is meggyőzően, 5-1 arányban múlta felül a mezőnyárádi fiatalokat, így az ifisták is kiestek.

A csonka csoport 2. helyezettje, az LSL is 5 gólt rúgva jutott tovább a Bükk Berg ellen, a bogácsiak is indulhattak haza. A vigaszág tehát nem hozott meglepetést, a 8 közé egy csoportharmadik sem tudta kvalifikálni magát, a legjobb 8 között a 4 első és 4 második helyezett mérkőzött meg egymással.

Negyeddöntők

A negyeddöntőket a Gang Bang és a legjobb 2., Tiszabábolna csatája nyitotta meg. A nyárádiak imponáló teljesítménnyel, 2 győzelemmel és 9-1-es gólkülönbséggel jutottak a 8 közé, ezért őket tekinthettük az összecsapás esélyesének. Ennek ellenére a bábolnaiak 3 gólos előnyre tettek szert, amit még a szenzációs végjátékban sem tudtak ledolgozni a Gang Bang tagja. Az elődöntőbe tehát meglepetésre Tiszabábolna csapata jutott, 3-2-es győzelemmel.

A második mérkőzésen a Győzt Se-k az LSL-lel találkoztak. Meg kell említenem, hogy előbbi csapat mindössze 5 fővel érkezett hozzánk, így már az is bravúros volt, hogy csere nélkül lehozták a csoportjukat. De itt ők is elvéreztek, mert az LSL kövesdi és cserépfalusi fiatalokból álló gárdája kiharcolta a döntetlent, és büntetőkkel továbbjutott az elődöntőbe.

A harmadik meccsen Cserépfalu és a Sose halunk meg találkozott egymással. A torna egyetlen gól nélküli összecsapását láthattuk. Keménykedésben itt sem volt hiány, ám de gólt nem ért el egyik csapat sem. A büntetőket a kövesdiek rúgták jobban, hiszen Cserépfalunak még így sem sikerült betalálnia, a Sose halunk meg viszont kettőt is értékesített.

Egy hely volt még kiadó a 4 között, ezért pedig a Beverem és a Cool Tour csatázott egymással. A Beverem ismét egy szoros meccset játszott, de nem sikerült nyerniük. Az elődöntőbe 3-2-vel az egerszóláti teremcsapat, a Cool Tour jutott be.

Elődöntők

Az elődöntő első mérkőzésén sima tiszabábolnai győzelmet láthattunk. Az LSL futballistái mintha megilletődötten léptek volna pályára, vagy csak nem ízlett nekik a bábolnaiak kemény stílusa. Mindenesetre Tiszabábolna 4-1-es, sima győzelemmel döntőbe jutott.

A második meccs már sokkal izgalmasabban alakult. A Sose halunk meg és a szóláti Cool Tour már nagyon jól ismerik egymást, hiszen több teremtornán összeakadt már a két csapat. Barátságról azonban ezen a meccsen szó sem lehetett, mert a döntőbe mindkét gárda nagyon be szeretett volna jutni. Úgy tűnt, ez a kövesdieknek sikerülhet, hiszen az utolsó percben még vezettek, azonban 15 másodperccel a vége előtt egyelnített a Cool Tour. A meccs 3-3-mal ért véget. A büntetők során a szólátiak jobban koncentráltak, és elérték a döntőt.

Bronzmeccs

A bronzmeccsen a motiválatlan LSL könnyű falat volt a csalódott Sose halunk meg gárdájának. Az addig szépen menetelő, és a csoportkörben a Cool Tour-t is legyőző LSL megsemmisítő, 7-2-es vereséget szenvedett. A 3. helyen tehát a mezőkövesdi Sose halunk meg végzett.

Döntő

A döntőre Tiszabábolna egy sima győzelemmel a háta mögött, pihenten érkezett, míg a Cool Tour egy óriási csatában, a halál torkából megnyert meccsen érdemelte ki a döntőt. A Cool Tour óriási kezdést produkált, 6 perc alatt 3 gólos előnyre tettek szert. Mikor már azt hittük, hogy egy sima meccs lesz, Tiszabábolna nagy akaraterővel kiegyenlített, 3-3. Mindezt úgy, hogy egy büntetőt is kihagytak. Ekkor a Cool Tour nem ijedt meg, folytatta tovább a saját játékát, és még két gólt szerezve 5-3-ra diadalmaskodtak. A döntőben 5 gólt szerző Bata Árpád pedig bezsebelte a gólkirályi címet is. A legjobb kapus a döntőben büntetőt védő, és az egész tornán jól teljesítő Bezeczki Bence lett, szintén a Cool Tour-ból. Ezzel a 2011-es mezőnyárádi Mikulás Kupát a Cool Tour FC (Egerszólát) csapata nyerte meg.

Csoportok végeredményei:

A csoport:

1. Gang Bang 6 9-1
2. SHM         3 4-4
3. IFI           0 2-10

B csoport:

1. Győzt SE-k 4 8-6
2. Beverem     2 7-7
3. Mélypont    1 3-5

C csoport:

1. Cserépfalu     6 6-2
2. Tiszabábolna  3 6-5
3. Bükk Berg      0 2-7

D csoport:

1. Cool Tour 3 7-6
2. LSL         3 6-7

A góllövőlista végeredménye:

1. Bata Árpád     13
2. Farkas Máté     8
3. Barzsó Attila     6
   Bajzáth Viktor   6
   Szolomájer László 6
   Dénes Sándor 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legjobb kapus:

Bezeczki Bence (Cool Tour FC)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://matetippek.blog.hu/api/trackback/id/tr663459858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása