A szerdai napon végre egy igazi rangadót láthattunk a BL-ben, a Bayern a Roma csapatát fogadta, amit élőben tűzött műsorára a Digisport. Sajnos csak a második félidőre értem ki a közvetítő helyiségbe ( Teke Club), de szerencsére nem maradtam le semmiről. A két csapaton kívül pályára lépett ma a Real Madrid, a Chelsea és az Arsenal is- érdekességekből ezúttal sem volt hiány...

Tény:

A Bayern München otthon tudta tartani a három pontot a tavalyi olasz második helyezett Roma ellen, miután meggyőző játékkal 2-0-ra verték a farkasokat, Müller és Klose góljával.

A meccsen először a fiatal Toni Kroos lenyűgöző játéka tűnt fel. Léc alá tartó lövését Sergio Romero sokadik bravúros vetődésével kitolta ugyan szögletre, de látszott hogy ebben a fiatal srácban "van anyag..". Ballack is elismerheti, hiszen ugyanúgy Kelet-Németország földjéről származik Kroos, mint ő, elmondhatjuk tehát, hogy echte német.

Érdekes módon a Bayern kezdőjében nem kapott helyet Klose és Gomez sem, ez azért meglepő mert előzetesen Ribéry és Robben sem tudta vállalni a játékot, én mindenképpen a kezdőbe vártam a Klose-Gomez kettősből legalább az egyiket. Helyettük Müller, Kroos és Olic rohamozta a vendégek kapuját, ami a 79. percig nem is vezetett eredményre.. És ekkor már a pályán volt mindkét lesipuskás, ennek ellenére Thomas Müller volt eredményes, szenzációsan csavart a bal alsóba a tizenhatos csücskéből. Sokaknak fenntartásai vannak az ifjú Thomas képességeivel, én mégis azt mondom, nem "egynyári" játékosról van szó, zakatol ő a széleken és középen is, mint a gőzmozdony-ha értitek a szóviccet..:)

A folytatásban megszületett Klose gólja is, nem is akárhogyan érkezett a labdára.. Körülbelül 1 méterrel a föld felett vágta hanyatt magát a levegőben, saját és mások testi épségét sem kímélve, ennek meg is lett az eredménye. Úgy érzem Klosénak mindenképpen jobb idénye lesz mint tavaly, és ezt nem csak a gólja miatt mondom, ezen a meccsen sokat futott, próbálkozott, jól játszott.

A Bayern megérdemelten győzött, mert végigtámadta szinte az egész meccset, a Romától nagyobb ellenállást vártam, így viszont nem lett belőle igazi rangadó, mert az olasz pontszerzésre nem sok esély volt.

A második félidő alapján nálam a

Meccs osztályzata: 5/4 Müncheni oldalon azért a támadó foci dominált, ami dícséretes..

Meccs embere: Thomas Müller

Akitől többet vártam: Totti Látta valaki a meccsen??

Egy jegyzőkönyv a végére, itt megtaláltok mindent, ami érdekes lehet a mérkőzésről:

en.uefa.com/uefachampionsleague/matches/season=2011/round=2000118/match=2002817/postmatch/index.html

További eredmények:

E csoport:

Bayern München- AS Roma 2-0 G.: Müller 79., Klose 83.

CFR Cluj- Basel 2-1 G.: Rada 9., Traoré 12., ill. Stocker 45.

A kolozsvári egylet otthon tartotta a három pontot a Debrecent kiejtő Basel ellen, a végeredmény már az első félidőben kialakult.

F csoport:

Marseille-Szpartak Moszkva 0-1 G: C. Azpilicueta (öngól) 83.

A nap meglepetése az orosz alakulat győzelme, a francia bajnok nehéz helyzetbe került ezzel a vereséggel.. Lucho González, Valbuena és Brandao mutathatnának többet is..

Zilina-Chelsea 1-4 G: T. Oravec 55. ill. Essien 13., Anelka 24., 28., Sturridge 48.

Papírforma eredmény, a Zsolna még úgy sem tudta megszorítani a londoni kékeket, hogy legnagyobb fegyverük, Didier Drogba eltiltás miatt nem lépett pályára.

G csoport:

Milan-Auxerre 2-0 G: Ibrahimovic 66., 69.

A svéd csillag a bemutatkozó BL meccsén rögtön kettőt vágott, és nem az orráról pattantak be a labdák..

Real Madrid-Ajax 2-0 G: Anita (öngól) 33., Higuaín 73.

A Real Madrid meggyőző teljesítménnyel győzte le az Ajaxot, és végre Higuaín is betalált tétmeccsen az új idényben.

H csoport:

Arsenal-Braga 6-0 G: Cesc Fabregas 9. (pen.), 53, Arshavin 30., Samak 34., Vela 69. 84.

A BL első fordulójának legnagyobb győzelmét aratták az ágyúsok, a Braga történetének első Bajnokok Ligája mérkőzése nem sikerült valami fényesre..

Shakhtar Donetsk- Partizan 1-0. G: Srna 71.

Hozták a kötelezőt az ukránok is, bennük látom a csoport második továbbjutóját, ezt a mai meccsen egy kiszenvedett győzelemmel bizonyították.

További összefoglaló, videók és fotók a nap meccséről:

www.fcbayern.t-com.de/en/news/matchreport/2010/25380.php

A többi meccsről is találtam párat itt:

www.goal.com/en/photo/gallery

És persze böngésszétek bőszen az uefa honlapját, nekem egyértelműen az tartalmazza a legtöbb és legérdekesebb információt a meccsekről:

en.uefa.com/

Ui: A nap tippmixszelvényei:
 

Cluj-Basel 2-3 gól 1.93                  2-1
Bayern.Roma 1.fi. D 2,06               0-0
Zilina-Chelsea 2,5-nél több gól 1.65 1-4
Real-Ajax 2-3 gól 2,13                       2-0
200->2725

Bayern-Roma H 1,70          2-0
(1-0) Zilina-Chelsea V 1.86 1-4
Real Madrid-Ajax H 1,33      2-0
Arsenal-Braga H 1.29         6-0
300->1630

Mára ennyit, legközelebbi cikkem a szombati Nyárád meccsről várható, de azért ne hanyagoljátok el az oldalt, mert ha valami olyan történik a sportvilágban (pl. győz volnap a Loki), ami nem tűr halasztást és azonnal írni kell róla, akkor jelentkezem.

Napi bolondság:

filmtrailer.hu/filmhirek/thomas-a-gozmozdony-hamarosan-a-mozivaszonon-zakatol/



Adios :D :D

A bejegyzés trackback címe:

https://matetippek.blog.hu/api/trackback/id/tr982299483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ákos90 2010.09.17. 17:55:03

Megkezdődtek az NFL mérkőzések is nem írnál arról is valamit ha lehetne?:D

Máté91 2010.09.17. 19:39:23

@Ákos90: egyelőre nincs tervbe véve, csak alapszinten értek hozzá.. :S
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása