Argentína-Dél-Korea 4-1.

Önmagában nem lenne meglepetés ez az eredmény, ezen a világbajnokságon viszont eddig nem a látványos játék dominált, kis túlzással több piros lap volt a meccseken, mint gól. A spanyol meccs után viszont valami megváltozott. Átléptünk a 2. csoportkörbe, este Uruguay 3-0-ra legyőzte a házigazda Dél-Afrikát. Eddig csak Németország szerzett kettőnél több gólt az első 16 meccsen a világbajnokságon, aztán Uruguay, aki az első meccsén 0-0-t játszott  a franciákkal, most szép focival, ellentmondást nem tűrően berámolt 3 gólt. Majd jöttek a görögök, akik eddig a vb szégyenei voltak (0 gól, 0 pont, 4 meccs az örökmérlege), és 2-1-re legyőzték Nigériát.

Argentína pedig parádézott. Kellett ehhez egy ellenfél is, a kis koreaiakban nem csalódtam, ők is akartak focizni. Kicsit sajnáltam őket, mert egészen szerencsétlen módon született az argentinok vezető gólja, pak chu jung-nak lehet hogy nem kellett volna visszajönnie védekezni annál a pontrúgásnál.

A kedvenc focistáimról még nem esett szó, Gonzalo Higuaín viszont közéjük tartozik. Sőt.. Ő a Number 1 nálam.. Mióta a Realba igazolt hatalmas fejlődésen ment keresztül, egészen fiatal, még csak 21 éves, és ezen a meccsen egy mesterhármassal jelezte: nem csak Messiből áll Argentína. Méltatlanul kevés szó esett róla a vb előtt, mint lehetséges gólkirály nem is tartották számon, pedig 2. lett a spanyol bajnokság góllövőlistáján, a Real házi gólkirálya volt, holott nem is játszott minden meccsen, és sokszor lecserélték.

Óriási jövő előtt áll, nem régen 2016-ig szóló szerződést írt alá a Reallal. Remélem kitölti, nem szeretném más csapatban látni.

Adios

A bejegyzés trackback címe:

https://matetippek.blog.hu/api/trackback/id/tr292089885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blokimny 2010.06.18. 08:44:11

Jó cikk, komolyan kezdem élvezni az írásaid! Azért Higuaín 3 gólja ami önmagában szép főleg egy ilyen éles meccsen, de ha én vagy még esetleg édesanyám áll ott akkor... ő vagy én is hármat lövök.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása